Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fats Domino op festival in New Orleans

Shownieuws

Fats Domino, Bob Dylan en Paul Simon treden in april en mei op bij het New Orleans Jazz & Heritage Festival. Honderden musici hebben hun medewerking toegezegd.

(Novum/AP) - Fats Domino treedt op tijdens het New Orleans Jazz & Heritage Festival. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Ondanks de schade die orkaan Katrina in de stad heeft aangericht, gaat het festival door. Honderden musici uit de stad en verschillende internationale sterren hebben hun medewerking toegezegd. Onder hen zijn Bob Dylan en Paul Simon.

Behalve optredens zijn er tentoonstellingen, markten en andere culturele evenementen op het Jazz & Heritage Festival. "Het hart van het festival is muziek. Hetzelfde geldt voor New Orleans", zegt Quint Davis, de organisator. "Muziek is niet alleen vermaak, het voedt onze ziel." Irma Thomas, een soulzangeres uit New Orleans, heeft een oproep aan de bewoners van de stad gedaan. "Vindt een manier om terug naar huis te komen. Dit is waar je hart is."

Er zijn veel grote acts te zien op het festival, dat net als andere jaren plaatsvindt op de paardenracebaan. Onder meer de Dave Matthews Band, Lionel Richie en Jimmy Buffett geven een optreden. Ook bluesgitarist Walter 'Wolfman' Washington en de zangers Charmaine Neville en Clarence 'Frogman' Henry treden op.

Het festival vindt plaats van 28 tot en met 30 april en van 5 tot en met 7 mei. Het is ontstaan in 1970 en sinds die tijd uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van de stad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen