Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kaiser Chiefs grote winnaar bij Brit Awards

Shownieuws

Kaiser Chiefs is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Brit Awards. De band won de prijs voor beste Britse groep, beste live-act en best rockgroep.

Kaiser Chiefs is woensdagavond de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Brit Awards. Dat meldt de Britse omroep BBC die het evenement live uitzond. De band uit Leeds won tijdens de ceremonie in Earls Court in Londen de prijs voor beste Britse groep, beste live-act en best rockgroep van het afgelopen jaar.

Kaiser Chiefs was genomineerd in vijf categorieën, net als James Blunt. Laatstgenoemde ging met de prijs voor best pop-act en beste zanger naar huis. Arctic Monkeys werd gekozen als beste nieuwe act. De jonge band kon door tourverplichtingen niet bij de uitreiking aanwezig zijn en bedankte het publiek via een videoboodschap.

Coldplay kon met lichte teleurstelling op de avond terugkrijgen. De band was in veel prestigieuze categorieën genomineerd maar kreeg alleen een prijs kreeg voor de beste single, 'Speed of sound', en het beste album, 'X&Y'. De Amerikaanse punkgroep Green Day kreeg de prijs voor beste internationale act. Madonna werd geëerd als beste internationale zangeres.

Bij de Brit Awards traden dit jaar onder meer Prince, Coldplay, Kaiser Chiefs en Kanye West op. De muziekprijzen worden vanaf 1977 uitgereikt. Aanvankelijk ging het evenement als de BPI Awards door het leven tot het in 1989 werd omgedoopt tot The Britannia Awards, kortweg Brit Awards.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen