Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Léonie Sazias verbetert de wereld graag

Shownieuws

Het liefst verbetert zij de wereld 'met een gitaar en een bloemetje in het haar'. Maar Léonie Sazias probeert het als kandidaat van de Hilversumse partij DLP.

Het liefst zou zij de wereld verbeteren 'met een gitaar en een bloemetje in het haar'. Maar Léonie Sazias begrijpt dat je zonder de politiek niets bereikt. De 48-jarige ex-omroepster staat bij de verkiezingen op 7 maart tweede op de lijst van de Democratisch Liberale Partij Hilversum (DLP). "Ik voel mij aangetrokken tot de sociale betrokkenheid van deze groep mensen", zegt ze. Wel mist zij de S van Sociaal in de naam van de lokale partij.

Sazias krijgt de portefeuille kunst en cultuur. De culturele sector lijdt in haar ogen onder het terugschroeven van subsidies. "Kunstenaars hebben geen atelierruimte. Er zijn weinig evenementen." Het is daarom verbazingwekkend hoeveel culturele activiteiten nog plaatsvinden in haar stad, vindt Sazias. "Een oplossing zou het inrichten van leegstaande panden als expositieruimte zijn."

De DLP is ontstaan als afsplitsing van Jan Nagels Leefbaar Hilversum. In deze lokale partij ziet Sazias geen concurrent. "Het gaat er toch om dat wij allemaal het beste voor hebben met Hilversum." De DLP, die de politiek naar eigen zeggen dichter bij de burger wil brengen, bezet nu één zetel in de gemeenteraad van Hilversum.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen