Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jubilerend Stereophonics maakt live-album

Shownieuws

Van Stereophonics verschijnt op 3 april het livealbum 'Live from Dakota'. In Amerika is het album de eerste cd die de band op hun eigen label uitbrengt.

De Britse band Stereophonics brengt op 3 april het live-album 'Live from Dakota' uit. Dat heeft platenmaatschappij V2 Music woensdag bekendgemaakt. De cd is de eerste die de band uit Wales in de Verenigde Staten uitbrengt op het eigen label Vox Populi Records.

'Live from dakota' is een registratie van een van de concerten uit de tournee van het laatste Stereophonics-album 'Language.Sex.Violence.Other?'. In Engeland bezochten meer dan tweehonderdduizend fans de concerten. Tijdens de tournee gaf de band in september een uitverkocht optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Behalve alle bekende hits staan enkele B-kantjes en het nieuwe nummer 'Jayne' op het dubbelalbum.

De band brengt het album uit om het 10-jarig bestaan van de groep te vieren, zegt zanger en gitarist Kelly Jones op de website van de band. "We wilden graag iets speciaals uitbrengen voor onze fans, maar geen simpel 'Greatest hits'-album maken. Een live-album is een mooi souvenir voor alle fans die vorig jaar onze tournee bezochten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen