Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mexicaans filmfestival heeft Nederlandse focus

Shownieuws

Nederland is een van de centrale thema's op het Mexico City International Contemporary Film Festival.' Er zijn veertig films met een Nederlands thema te zien.

Nederland is een van de centrale thema's op het Mexico City International Contemporary Film Festival. "Nederland is innovatief en initiatiefrijk", vindt de organisatie. Onder het thema 'Europa Europa: Cine de Holanda' wordt het werk van Nederlandse filmmakers vertoond. Op het festival is onder meer 'Johan Cruijff. En un momento dado' van Ramón Gieling te zien.

Het festival begint dinsdag en duurt tot 5 maart. Bijna veertig films van Nederlandse filmmakers of met een Nederlands thema zijn te zien. Ons land wordt gezien als het Mekka van de hedendaagse kunst, verklaart Holland Film de focus. Deze organisatie verzorgt de promotie van Nederlandse films in het buitenland.

Op het filmfestival, dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt, wordt een scala aan audiovisuele kunst vertoond. De genres speelfilm, documentaire, animatie, korte fictie, experimentele en hedendaagse muziekfilms zijn vertegenwoordigd. Nederland is het enige land dat thema is in Mexico-Stad. Enkele andere thema's zijn 'México digital' en 'Por todos' ('voor iedereen').

[Novum]

Gerelateerde Artikelen