Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Makers 'Friends' aangeklaagd voor intimidatie

Shownieuws

Een ex-medewerker van de serie 'Friends' heeft de makers van serie aangeklaagd wegens seksuele intimidatie. Dinsdag vond een zitting plaats in Californië.

(Novum/AP) - Een ex-medewerker van 'Friends' heeft de makers van de comedyserie aangeklaagd wegens seksuele intimidatie. De 32-jarige Amaani Lyle stelt dat in schrijversvergaderingen vérgaande seksuele en vrouwonvriendelijke opmerkingen werden gemaakt. Lyle werd in 2000 ontslagen. Volgens de makers van de serie deed ze haar werk niet goed.

Dinsdag vond een zitting plaats in een rechtbank in Californië. De advocaat van Friends-producent Warner Bros legde daarin de nadruk op het creatieve proces van de schrijvers. Volgens de raadsman hebben de makers en schrijvers de vrijheid om te zeggen wat ze willen op een schrijversvergadering, ook als het over seksuele onderwerpen gaat. Juist deze worden veel gebruikt in de serie, betoogde de advocaat. Hij zei dat Lyle van tevoren gewaarschuwd was voor expliciet seksueel taalgebruik.

Volgens de raadsman van Lyle hadden de opmerkingen die tegen zijn cliënt werden gemaakt echter niets met de serie te maken. Een van de schrijvers zou een vagina hebben getekend tijdens een vergadering. "Dat is intimiderend en hoort niet thuis op de werkvloer", vindt de advocaat. Ook werd zijn cliënt moe van de gesprekken van de schrijvers over borsten en over hun seksleven.

De rechtbank heeft negentig dagen om te beslissen of de zaak voor een jury komt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen