Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kinderen doen recordpoging simultaan lezen

Shownieuws

Ruim zevenduizend kinderen worden woensdag in de Amsterdam ArenA verwacht voor een recordpoging simultaan lezen. Het evenement is de aftrap voor de Kinderjury.

Meer dan zevenduizend kinderen worden woensdagmiddag in de Amsterdam ArenA verwacht voor een recordpoging simultaan lezen. De kinderen lezen tegelijk voor uit 'Ik ben lekker stout' van Annie M.G. Schmidt. Daarmee begint de stemperiode voor de Nederlandse Kinderjury. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kiezen de komende weken hun favoriete boeken. In juni wordt de Nederlandse Kinderjuryprijs uitgereikt.

Het evenement wordt georganiseerd door de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Voor zover die stichting heeft kunnen achterhalen is er niet eerder zo'n recordpoging gedaan.

De negentiende editie van de Nederlandse Kinderjury heeft een nieuwe opzet, waarin het vormen van een oordeel door kinderen centraal staat. Kinderboekenschrijvers en sporters geven daarom na de recordpoging workshops over oordelen. Onder anderen Paul van Loon, Francine Oomen, het schrijversduo Hans en Monique Hagen en sporters, zoals voetballers van Ajax, zijn present. De CPNB wil met dit grote startschot de nieuwe opzet van de Kinderjury extra onder de aandacht brengen.

Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen via school, in de bibliotheek, op internet of in boekenwinkels stemmen voor de Nederlandse Kinderjury. De Nederlandse Kinderjuryprijs wordt uitgereikt in twee categorieën, 6 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar. De stemperiode sluit op 15 mei. De uitslag wordt op woensdag 14 juni bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen