Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Negen nummers voor Songfestival bekend

Shownieuws

De nummers voor het Nationaal Songfestival zijn bekend. Treble, Behave en Maud zingen twee liedjes uit het eigen repertoire en een uit een open inschrijving.

De negen nummers voor het Nationaal Songfestival zijn bekend. De deelnemers Treble, Behave en Maud, hun platenmaatschappijen en de NOS hebben gezamenlijk drie nummers gekozen voor elke artiest. Twee daarvan zijn afkomstig uit eigen repertoire. De derde komt uit de open inschrijving, waarvoor tekstschrijvers en componisten 174 liedjes hebben aangeleverd.

De drie artiesten brengen de nummers tijdens het Nationaal Songfestival op 12 maart ten gehore. Een vakjury kiest dan één nummer per artiest uit dat nogmaals wordt vertolkt. Het publiek bepaalt daarna wie met welk lied Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in Athene.

De meidengroep Treble laat 'Amambanda' en 'Lama Gaia' horen. Uit de open inschrijving is 'Make your choice' van tekstschrijver en componist Jerry van der Wolf gekozen. De groep Behave speelt de eigen nummers 'Maybe tomorrow' en 'L.A. baby' en uit de open inschrijving het nummer 'Heaven knows' van Dick Kok en Gertjan Schreuder. Maud ten slotte zingt 'I'm alive (Ladida)' en 'Without your love' uit eigen repertoire en 'One more try' van Joachim Vermeulen-Windsant en Maarten ten Hove.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen