Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Willie Nelson bezingt cowboyliefde

Shownieuws

Countryzanger Willie Nelson baart opzien met een lied over 'cowboys die dol zijn op elkaar'. De song is sinds dinsdag exclusief online te koop.

(Novum/AP) - Countryzanger Willie Nelson baart opzien met een lied over 'cowboys die dol zijn op elkaar'. Het nummer 'Cowboys are frequently, secretly (fond of each other)' is mogelijk het eerste homoseksueel getinte cowboylied van een bekende countryartiest. "In elke cowboy schuilt een dame die graag naar buiten zou glippen", zingt Nelson.

De song is sinds dinsdag exclusief online te koop in de iTunes Music Store van Apple. Het lied is in 1981 geschreven door Ned Sublette, lang voordat de film 'Brokeback mountain' een verband legde tussen cowboys en homoseksualiteit. Op de soundtrack van deze film, die genomineerd is voor een Oscar, zingt Willie Nelson het nummer 'He was a friend of mine'.

Nelson zong meer dan 25 jaar geleden al nummers over cowboys, zoals 'Mamma's don't let your babies grow up to be cowboys' en 'My heroes have always been cowboys'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen