Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Filmbiografie met Jet Li vol onzin'

Shownieuws

De verfilming van het leven van kungfumeester Huo Yuanjia met de Chinese actiester Jet Li klopt niet met de feiten.

(Novum/AP) - De verfilming van het leven van kungfumeester Huo Yuanjia met de Chinese actiester Jet Li klopt niet met de feiten. Dat zegt de familie van Huo, die leefde van 1868 tot 1910. De vechter wordt in 'Fearless' gespeeld door de 42-jarige Li. De film is geregisseerd door de in Hong Kong geboren Ronny Yu.

In het actiedrama wordt de gehele familie Huo afgeslacht en heeft de vechtsporter geen nageslacht. "In werkelijkheid heeft Huo Yuanjia zeven kleinzonen en elf achterkleinkinderen onder wie ik", zegt Huo Zizheng. In de film heeft Huo één dochter, maar die wordt vermoord.

Ook komt de kungfumeester in Li's versie uit de hogere middenklasse en woont hij in een groot huis met bedienden. Volgens zijn familie was Huo een boer en werkte zijn vader als lijfwacht. "Het was beleefder geweest als de makers van de film contact met ons hadden opgenomen", zegt achterkleinzoon Huo.

Li hoopt met zijn film jongeren te inspireren het beste van hun leven te maken, net zoals Huo in het scenario een spirituele transformatie doormaakt. De Chinees heeft in Hollywood naam gemaakt met rollen in films als 'Cradle to the grave', 'Romeo must die' en 'Lethal Weapon 4'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen