Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Makers 'The Sopranos' beschuldigd van plagiaat

Shownieuws

De Amerikaanse serie 'The Sopranos' is zonder toestemming gebaseerd op een New Yorkse maffiafamilie. Dat zei 'maffiavrouw' Lynda Milito maandag.

(Novum/AP) - De Amerikaanse televisieserie 'The Sopranos' is zonder toestemming gebaseerd op een New Yorkse maffiafamilie. Dat zei 'maffiavrouw' Lynda Milito maandag tijdens een persconferentie. Ze dreigt de televisiezender HBO en Tribeca Productions aan te klagen voor het gebruiken van haar familieverhaal zonder daarvoor een vergoeding te betalen.

Milito beweerde op de persconferentie ook dat haar man Louie Milito in 1988 aan haar heeft verteld dat hij vakbondsleider Jimmy Hoffa heeft vermoord. Hoffa verdween in 1975. Louie, een vooraanstaand lid van de criminele Gambinofamilie, verdween twee weken na het gesprek met zijn vrouw.

Volgens Milito bestaan opvallend veel overeenkomsten tussen het leven van de Soprano's en dat van haar familie. Zo zwemmen eenden in het zwembad van de Soprano's en hadden de Milito's eenden in de vijver in hun achtertuin. Tony Soprano kijkt graag de 'The Godfather' en ook Louie Milito heeft deze film tientallen keren gezien. Verder konden beide mannen niet op tegen hun moeder en hebben beide families een dochter en een jongere zoon. Ook wonen beide families in een huis in een buitenwijk van New York.

Milito beweert dat de informatie die zij aan de schrijver van een televisiefilm heeft gegeven is misbruikt. Verschillende acteurs uit de 'The Sopranos' spelen in de film 'Witness to the mob'.

Volgens een woordvoerder van HBO hecht de zender geen waarde aan de beweringen van Milito. 'The Sopranos' is volgens HBO een creatie van David Chase en zijn team van schrijvers.

De eerste vier seizoenen van 'The Sopranos' zijn in Nederland uitgezonden door de Vara. De omroep zendt deze zomer het vijfde seizoen uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen