Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schrijver 'Tita tovenaar' was een vechtjas

Shownieuws

De geestelijk vader van 'Tita tovenaar' was een vechtjas. Dat vertelt Lo Hartog van Banda in een postuum gepubliceerd interview. Hij sloeg graag van zich af.

De geestelijk vader van 'Tita tovenaar' was een vechtjas. Dat vertelt de auteur Lo Hartog van Banda in een postuum gepubliceerd interview op de website Frontaal Naakt. Hij had de naam er meteen op te slaan, zegt Hartog van Banda. "Op de Amsterdamse Herengracht werd ik eens lastiggevallen door drie nozems, waarvan ik er één een geweldige lel gaf. Hij vloog zowat de gracht in."

Hartog van Banda overleed eerder deze maand op 89-jarige leeftijd. Sinds de vroege jaren vijftig schreef hij strip- en televisiescenario's voor onder meer 'Koning Hollewijn', 'Tom Poes', 'Panda' en 'De bereboot'.

Het interview vond twee jaar geleden plaats. "Het was een zeer plezierig gesprek met een uitermate sympathieke, innemende en rebelse man", zegt journalist Peter Breedveld. "Ik heb hem later nog eens gebeld, maar toen leek hij zich mij niet meer te herinneren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen