Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lucie Silvas het liefst in duet met Stevie Wonder

Shownieuws

Als de Engelse Lucie Silvas mag kiezen, zingt ze het liefst een duet met Stevie Wonder. Dit vertelt de 25-jarige zangeres uit Engeland in een interview.

Als zangeres Lucie Silvas mag kiezen, zingt ze het liefst een duet met Stevie Wonder. "Maar eigenlijk heb ik zoveel favorieten dat kiezen bijna onmogelijk is", vertelt ze in een interview met Novum Nieuws. "Ook een duet met Paul McCartney zou ik bijvoorbeeld geweldig vinden." De 25-jarige zangeres was in Nederland om haar eerste album 'Breathe in' te promoten.

De Engelse Silvas vindt optreden het mooiste wat er is. "Ik hoop altijd dat mensen naar mijn optredens komen om me live te horen. Dan zien en horen ze wie ik echt ben." De popzangeres wil dat haar muziek altijd centraal blijft staan. "Ik ben erg druk met het promoten van mijn album en alles wat daarbij komt kijken. Dat vind ik niet altijd even leuk", zegt Silvas. "Ik hoop dat mensen me zien als iemand die wil groeien als muzikant en vooral oprecht van muziek houdt."

Silvas kreeg vrijdag in Amsterdam een platina plaat voor haar album 'Breathe in'. De zangeres brak door met de nummers 'What you're made of' en 'Nothing else matters'. Als Lucie Silvas het zelf voor het zeggen heeft blijft ze haar hele leven muziek maken. "Misschien verander ik van gedachten, maar ik wil het liefst op tournee blijven gaan tot ik 80 ben en er echt bij neerval."

Al toen ze jong was, werd duidelijk dat Silvas een passie voor muziek had. Op 5-jarige leeftijd zat ze achter de piano en ze schreef haar eerste nummer toen ze 10 was. "Ik was als klein meisje heel zelfverzekerd. Ik zei altijd tegen mijn moeder dat ik liedjes wilde schrijven, dat ik zoals Carole King wilde worden." Naar haar zeggen was muziek het enige waar ze oog voor had. "School, daar vond ik niets aan. Ik was dan ook nooit waar ik moest zijn. Al kon ik wel altijd zeggen dat ik netjes op school was. Ik zat alleen altijd in het muzieklokaal."

Silvas vindt het moeilijk om uit te leggen hoe het is om zo'n passie voor muziek te hebben. "Dat vind ik lastig. Het voelt voor mij als een onmisbaar gegeven in mijn leven", zegt de zangeres. "Al ben ik op het gebied van gevoel wel iemand die heel erg in uitersten leeft. Als ik boos ben, ben ik bijvoorbeeld heel erg boos. Hetzelfde geldt voor verliefdheid. Mijn passie voor muziek is extreem. Ik voel me vooral heel erg leeg als ik mijn muziek niet heb. Of ik presteer, staat daar los van."

De zangeres moet lang nadenken over de vraag of een leven met muziek een keuze of haar lot is. "Ik denk beide. Hoe heftig de passie die ik voel voor muziek ook is, elke dag maak ik de keuze om ermee aan het werk te gaan", zegt Silvas. "Al moet ik eerlijk zeggen dat er vaak geen andere weg lijkt te zijn."

Toch probeert Silvas de muziek zo nu en dan naar de achtergrond te schuiven. "Soms kan ik niet slapen. Dan zit mijn hoofd vol met teksten, melodieën of concerten. Dat slokt me dan echt op. Daarom moet ik soms even de knop omzetten." De zangeres vindt dat ze dit aan haar omgeving verplicht is. "Ik wil niet dat het altijd alleen maar over mij gaat. Het leven van mijn vriend vind ik bijvoorbeeld net zo belangrijk, daar wil ik ook aandacht aan besteden."

De zangeres gaat in Engeland verder werken aan haar volgende album. "Sommige nummers worden wat ruiger. Maar ik ga ook veel aandacht besteden aan akoestische nummers", zegt Silvas. "Er staan ook weer wat ballads op. Mijn doel is in elk geval om niet te veel instrumenten te gebruiken. Zo blijven mijn stem en de kern van de muziek goed hoorbaar."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen