Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Geloof centraal voor Arie Boomsma'

Shownieuws

Het geloof staat centraal in het leven van EO-presentator Arie Boomsma. Dat vertelt de domineeszoon. In een nieuw programma knapt hij een porobleemwijk op.

Het geloof staat centraal in het leven van televisiepresentator Arie Boomsma. Dat vertelt de domineeszoon, die Yorin verruilde voor de Evangelische Omroep (EO), maandag in Algemeen Dagblad. "Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik enorm bevooroordeeld de gesprekken met de EO inging. Ik had verwacht dat ze nog steeds de koers zou varen van: niet te veel hete hangijzers, altijd duidelijk maken dat het gaat om geloven, geloven. Bijna drammerig."

Maar de gesprekken die het 32-jarige ex-model het afgelopen halfjaar voerde, verrasten hem. "Ik krijg de ruimte die ik nodig heb om te werken. Ze willen midden in de maatschappij staan."

Boomsma gaat het programma 'Een betere buurt' presenteren. In de elfdelige serie wordt een groep net afgestudeerde jongeren gevolgd die projecten moeten verzinnen om de Tarwewijk te verbeteren. De projecten worden beoordeeld door de bewoners van de Rotterdamse probleemwijk.

Volgens Boomsma wordt het programma niet gemaakt 'met dat vingertje'. "Niet met de gedachte: wij komen hier wel eens even vertellen hoe het allemaal moet." 'Een betere buurt' is vanaf 17 maart te zien op Nederland 1.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen