Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Sterrenadvocaat betrokken bij afluisteren'

Shownieuws

Topadvocaat Bert Fields is betrokken bij het afluisterschandaal in Hollywood. Hij hielp een privé-detective met het patenteren van zijn afluisterapparatuur.

Topadvocaat Bert Fields, die veel cliënten heeft in de Amerikaanse showbusiness, is betrokken geraakt bij het afluisterschandaal in Hollywood. Fields maakte vaak gebruik van de diensten van een Hollywood-detective die zich voor de rechter moet verantwoorden. Dat meldt The New York Times zondag. De advocatenfirma van Fields Anthony Pellicano zou hebben geholpen met het verkrijgen van patent op de afluisterapparatuur.

Pellicano noemt zijn afluisterapparaat Telesleuth (telespeurder). Met deze combinatie van soft- en hardware zou de privé-detective Sylvester Stallone en journaliste Anita Busch hebben afgeluisterd. Pellicano wordt sinds 2002 in verband gebracht met een reeks bedreigingen aan het adres van de journaliste, die onderzoek deed naar Steven Seagal. De actiester, die een cliënt is van Pellicano, zou zijn gechanteerd door de maffia.

Fields heeft altijd ontkend iets te weten van afluisterpraktijken. Zijn kantoor zou de mogelijkheden van Telesleuth niet hebben gekend. De advocaat heeft opgetreden voor beroemde cliënten als Tom Cruise, Michael Jackson en filmproducent Jeffrey Katzenberg.

Pellicano wordt ook beschuldigd van gangsterpraktijken, inbraken in computers en het omkopen van politiemensen om aan gevoelige informatie te komen. Voor de rechter heeft hij maandag gezegd dat hij onschuldig is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen