Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Nieuwe cd Guns N' Roses verschijnt in maart'

Shownieuws

Het langverwachte nieuwe album van de Amerikaanse rockband Guns N' Roses komt volgende maand uit. Dat heeft voormalig bandlid Slash zaterdag gezegd.

Het langverwachte nieuwe album van de Amerikaanse rockband Guns N' Roses komt volgende maand uit. Dat heeft voormalig bandlid Slash zaterdag gezegd in een interview met het Britse radiostation Virgin Radio. De gitarist is blij dat leadzanger Axl Rose het album 'Chinese democracy' eindelijk heeft afgemaakt.

Rose begon in 1996 aan de opnamen van 'Chinese democracy', maar de releasedatum van het album is steeds verschoven. "Iedereen is erg benieuwd naar de volgende stap van Axl", zei Slash. "Het is bekend wat de rest van de band is gaan doen, maar niemand weet welke kant Axl opgaat. Ik heb vernomen dat het album erg goed klinkt."

Rose is het enige originele bandlid dat nog in Guns N' Roses zit. Slash en bassist Duff McKagan vertrokken tien jaar geleden met ruzie en gitarist Izzy Stradlin en drummer Steve Adler keerden de band eerder de rug toe. Slash en McKagan startten in 2002 met Stone Temple Pilots-zanger Scott Weiland de band Velvet Revolver. In deze groep dook ook Matt Sorum op. Hij drumde begin jaren negentig bij Guns N' Roses op de 'Use your illusion'-albums.

Hoewel Slash en Rose elkaar niet meer hebben gesproken sinds de gitarist de band verliet, zegt hij enthousiast te zijn over het nieuwe album van Guns N' Roses. "Ik was erg kwaad toen ik uit de groep stapte, maar na een tijdje heelde die wond. Nu ben ik net als ieder ander gewoon nieuwsgierig naar het nieuwe album. Dus ik ben blij dat dit moment eindelijk aanbreekt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen