Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hiphopproducer J Dilla (32) overleden

Shownieuws

Hiphopproducer J Dilla is op 32-jarige leeftijd overleden aan lupus, een ziekte die het immuunsysteem aantast. Hij werd dood in bed gevonden.

(Novum/AP) - Hiphopproducer J Dilla is op 32-jarige leeftijd overleden aan lupus, een ziekte die het immuunsysteem aantast. Dat heeft zijn manager zaterdag bekendgemaakt. Dilla's moeder vond de muzikant vrijdag dood in bed. De producer was medeverantwoordelijk voor het succes van de rapper Common en de band A Tribe Called Quest.

J Dilla, of Jay Dee, werd geboren als James Yancey. Sinds hij drie jaar geleden de diagnose lupus kreeg, woonde hij bij zijn moeder in Los Angeles.

Yancey produceerde veel voor A Tribe Called Quest en werkte met de rapper Common aan verschillende albums. Zijn meest recente cd, het instrumentale 'Donuts', kwam dinsdag uit. Ook maakte hij het compilatiealbum 'Welcome To Detroit, Vol. 2', dat later werd uitgebracht. Volgens zijn manager Timothy Maynor bleef Yancey tot het laatste moment optimistisch. "Hij had nog volop ideeën over toekomstige projecten en shows."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen