Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liza Minnelli eregast bij première 'Cabaret'

Shownieuws

Liza Minnelli is eregast tijdens de première van de musical 'Cabaret'. Dat heeft Joop van den Ende Theaterproducties zaterdag bevestigd.

Liza Minnelli is eregast tijdens de première van de musical 'Cabaret'. Dat heeft een woordvoerder van Joop van den Ende Theaterproducties zaterdag bevestigd. In 1972 speelde de Amerikaanse filmster de rol van Sally Bowles in de gelijknamige film. De Nederlandse musicalversie gaat dinsdag in première in Theater Carré in Amsterdam.

De 59-jarige Minnelli is in Nederland in verband met haar concert woensdag in Scheveningen. Op haar verzoek heeft ze een ontmoeting met de cast van de musical.

Het verhaal van 'Cabaret' speelt zich af in het Duitsland van de jaren dertig. In de Berlijnse nachtclub Kit Kat Klub vermaken het zangeresje Bowles en de gladde ceremoniemeester de bezoekers. De Duitse Fräulein Schneider is pensionhoudster en vindt in de joodse Herr Schultz de liefde van haar leven. Ook de Amerikaanse schrijver Clifford Bradshaw en Sally worden verliefd.

Hoofdrollen in de musical zijn weggelegd voor onder anderen Pia Douwes (Sally), Anne-Wil Blankers (Fräulein Schneider) en Chris Tates (Clifford).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen