Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Catherine Deneuve ontwerpt cosmeticalijn

Shownieuws

De Franse filmster Catherine Deneuve heeft een cosmeticalijn voor het Amerikaanse merk MAC ontwikkeld. Liza Minelli en Diana Ross gingen haar voor.

De Franse filmster Catherine Deneuve heeft make-up voor het merk MAC ontwikkeld. Het Amerikaanse merk vraagt ieder jaar een van de grootheden uit de entertainmentbusiness om een nieuwe cosmeticalijn te ontwerpen. Beroemdheden als Liza Minelli en Diana Ross gingen haar voor. De 63-jarige filmdiva heeft behoorlijk wat kennis van zaken. "Ik zit al mijn hele leven dik in de make-up." Dat meldt De Telegraaf zaterdag.

De actrice koos voor beige en zandkleurige oogschaduw voor overdag. De nagellak en rouge zijn uitgevoerd in bruin en oranjeroze. Voor de avond is de make-up wat heftiger: goud, groen en aubergine voor op de ogen.

Deneuve werd in 1964 wereldwijd bekend met haar rol in 'The umbrellas of Cherbourg'. Ze speelde daarna in tientallen Europese en Amerikaanse films. In 2000 had ze een rol in de Lars von Trier-film 'Dancer in the dark'. Haar nieuwste project is 'Le héros de la famille', die dit jaar wordt gemaakt.

De Franse filmster wordt op het filmfestival in Bangkok onderscheiden voor haar gehele carrière. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt. De actrice krijgt op 24 februari de Golden Kinnaree Career Achievement Award. Dat is een onderscheiding voor 'de bijdragen die ze tijdens haar carrière aan de filmwereld heeft geleverd'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen