Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Danny de Munk wordt tovenaar in 'The wiz'

Shownieuws

Danny de Munk speelt de titelrol van tovenaar in de nieuwe musical 'The wiz' van Joop van den Ende Theaterproducties. De musical is vanaf september te zien.

Danny de Munk wordt de 'Wizard of Oz'. De 36-jarige artiest speelt de titelrol in de nieuwe musical 'The wiz' van Joop van den Ende Theaterproducties. De rol van Dorothy wordt gespeeld door Nurlaila Karim. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

De musical is vanaf september in het Utrechtse Beatrixtheater te zien. De rol van tovenaar is De Munk op het lijf geschreven, vertelt hij in de krant. "Het verhaal is inspirerend. Het gaat over hoe je leert in jezelf te geloven en te vertrouwen op je eigen kracht. Ik weet uit ervaring dat dat niet altijd gemakkelijk is." Na de rol van Ciske in 'Ciske de rat' heeft De Munk in verschillende musicals gestaan, zoals 'Les misérables' en nu in 'The lion king'. "Ik heb rust gekregen door in musicals te gaan. Ik was anders vast tweedehands-autoverkoper geworden."

'The wiz' is een bewerking van het beroemde verhaal 'The wizard of Oz', de musical die in 1903 in première ging op Broadway. De show vertelt het verhaal van Dorothy, die de weg kwijt raakt en in Oz belandt. Daar gaat ze op zoek naar de tovenaar van Oz, die haar kan helpen thuis te komen.

De Munk geeft op het gala 'Glimlach van een kind' op 6 maart in Aalsmeer een voorproefje van zijn optreden in de musical. "Ik zing het wereldberoemde 'A brand new day'. Om dat topnummer alleen al had ik 'ja' gezegd tegen deze musical. En ik vind het leuk het publiek daar de primeur te geven."

Nurlaila Karim speelt Dorothy. Zij maakte haar debuut in 'Miss Saigon', waarna ze de hoofdrol speelde in 'Fame' en 'Rent'. Voor haar rol in 'Rent' kreeg ze in 2001 de John Kraaijkamp Musical Award voor 'beste vrouwelijke hoofdrol'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen