Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kamerleden aanwezig bij première 'Syriana'

Shownieuws

De première van de politieke thriller 'Syriana' wordt bijgewoond door politici Boris Dittrich, Lousewies van der Laan (D66) en Hilbrand Nawijn (GroepNawijn).

De première van de politieke thriller 'Syriana' wordt dinsdag bijgewoond door de Tweede-Kamerleden Boris Dittrich, Lousewies van der Laan (beiden D66) en Hilbrand Nawijn (GroepNawijn). Na afloop van de film wordt gedebatteerd. Dat meldt de stichting Coolpolitics, die jongeren bij de politiek wil betrekken.

'Syriana' is een thriller geïnspireerd op de autobiografie van oud-CIA-agent Robert Baer. De film gaat over intriges en corruptie in de internationale olie-industrie. De hoofdrollen worden gespeeld door George Clooney, Matt Damon en Jeffrey Wright. De laatste is dinsdag ook aanwezig bij de première. Vanaf 2 maart is de film in de rest van Nederland te zien.

Coolpolitics wil dinsdag het maatschappelijk debat over de olie-industrie stimuleren. Daarom hoopt Coolpolitics ook nog een topman van Shell te kunnen verwelkomen.

Voor Nawijn is het bijwonen van de filmvoorstelling geen politiek statement. Hij zegt als belangstellende te komen. Zijn favoriete film is 'One flew over the cuckoo's nest' uit 1975. "Daarin speelt Jack Nicholson zo'n mooie rol", vindt de oud-minister voor Vreemdelingenzaken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen