Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Boer zoekt vrouw' krijgt vervolg

Shownieuws

De KRO komt met een tweede serie van het populaire programma 'Boer zoekt Vrouw'. De eerste aflevering is op 14 mei. De serie gaat in het najaar verder.

De KRO komt met een tweede serie van het populaire programma 'Boer zoekt Vrouw'. Vrijgezelle boeren kunnen zich weer opgeven om via het televisieprogramma een geschikte partner te vinden. 'Boer zoekt vrouw' was vorig jaar genomineerd voor de TelevizierRing, de prijs voor het beste televisieprogramma van 2005.

In de eerste nieuwe aflevering op 14 mei presenteren tien alleenstaande boeren zich aan het publiek. Naar aanleiding van het aantal reacties dat de mannen hierop krijgen, worden vijf boeren gevolgd in hun zoektocht naar de liefde. Deze afleveringen zijn in het najaar bij de katholieke omroep te zien.

Vorig jaar bleek de serie een succes. Gemiddeld 2,5 miljoen kijkers per week volgden de avonturen van de vrijgezellen. Drie van de vijf boeren vonden dankzij het programma een vrouw. Alledrie zijn ze volgens de KRO nog samen met hun liefde.

Met 'Boer zoekt vrouw' zegt de KRO een beeld te willen schetsen van het boerenleven. Het oorspronkelijk Engelse format speelt in op het groeiend aantal boeren dat er niet in slaagt een vrouw te vinden die kan aarden in het boerenbedrijf.

In september bleek uit een onderzoek van TNS Nipo dat 87 procent van de Nederlanders een positief beeld heeft over boeren en de agrarische sector. Ze worden gezien als harde, bescheiden werkers. Volgens het onderzoeksbureau heeft 'Boer zoekt vrouw' dit beeld positief beïnvloed.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen