Kies je favoriete radiostation

Dossiers

SBS6 verontwaardigd na vertrek Weekend Miljonairs

Shownieuws

SBS6 is verontwaardigd over de manier waarop het programma Lotto Weekend Miljonairs naar RTL4 is verhuisd. "Zover wij wisten waren we gewoon nog in gesprek."

SBS6 is verontwaardigd over de manier waarop het programma Lotto Weekend Miljonairs naar RTL4 is verhuisd. Het programma van De Lotto en Endemol is vanaf 4 maart te zien op deze televisiezender. SBS6 was niet op de hoogte van de verhuizing en vernam het nieuws uit de krant, zegt SBS6-woordvoerder Erik Dekker vrijdag. "Voor zover wij wisten, waren we nog gewoon in gesprek."

SBS6 is volgens RTL4 niet langer geïnteresseerd in het programma, dat zaterdag nog meer dan een miljoen kijkers trok. Volgens De Lotto had SBS geen plek meer in de programmering. "Wij waren genoodzaakt deze stap te zetten", zegt een woordvoerder. SBS6 ontkent dit bij monde van Dekker. "Wij waren in onderhandeling en wilden alles doen om het programma te houden." Afgesproken was volgens hem dat SBS6 na februari een korte stop zou inlassen. Het programma zou dan in de loop van maart in een nieuwe vorm worden uitgezonden.

De uitzendingen van Lotto Weekend Miljonairs op SBS6 gaan deze maand gewoon door. Vanaf maart is het programma op RTL4 op zaterdagavond tussen de optredens en de uitslag van Idols in. Het is nog niet duidelijk wie het programma gaat presenteren. Robert ten Brink heeft een doorlopend contract bij SBS6 en gaat niet mee naar RTL4. Naar een nieuwe presentator wordt nog gezocht. "Aan het programma zal verder weinig veranderen", zegt een woordvoerder van RTL4.

SBS6 stelt dat de verhuizing geen drama is voor de zender. "Voor de presentator is het veel erger. Robert ten Brink is echt in de kou gezet." Volgens Dekker is de presentator donderdagavond 'nog even snel' ingelicht. "Er zijn nieuwe afspraken gemaakt en daarvan is hij niet op de hoogte gesteld. Volgens mij ga je met iemand van zo'n statuur zo niet om."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen