Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Michael: arrestatie mijn eigen schuld

Shownieuws

De arrestatie van George Michael op verdenking van drugsbezit zaterdagnacht was zijn eigen 'domme schuld'. "Zoals gewoonlijk", liet de popster maandag weten.

(Novum/AP) - De arrestatie van George Michael op verdenking van drugsbezit zaterdagnacht was zijn eigen 'domme schuld'. "Zoals gewoonlijk", liet de Britse popster maandag weten in een verklaring. Hij heeft daarin toegegeven dat hij softdrugs bij zich had. Over het 'professionele' optreden van de politie heeft hij geen klachten.

De 42-jarige Michael werd aangehouden nadat de politie een telefoontje kreeg van een voorbijganger. Deze had de zanger bij Hyde Park ineengezakt over het stuur van zijn auto zien liggen. Michael werd naar het politiebureau gebracht en daarna op borgtocht vrijgelaten. Volgende maand moet hij zich voor de rechter verantwoorden.

Michael vormde in de jaren tachtig met schoolvriend Andrew Ridgley het duo Wham!. Ze scoorden hits met nummers als 'Wake me up before you go go' en 'Last Christmas'. Van zijn eerste soloalbum 'Faith' uit 1988 zijn meer dan tien miljoen exemplaren verkocht.

In 1998 werd Michael gearresteerd nadat hij door een undercoveragent was betrapt op onzedelijk gedrag in een openbaar toilet in Los Angeles. In het nummer 'Outside' zinspeelde hij later op dit voorval.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen