Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clooney kritische vader achterna met nieuwe film

Shownieuws

George Clooney vergelijkt zijn nieuwe film met de kritische televisiejournalistiek van zijn 72-jarige vader. Deze vocht in de jaren '50 tegen de 'red scare'.

George Clooney vergelijkt zijn nieuwe film 'Good night, and good luck' met de kritische televisiejournalistiek van zijn 72-jarige vader Nick. "Ik zet de strijd van mijn vader voort", zegt George vrijdag in de Britse krant The Guardian.

'Good night, and good luck', met George Clooney als regisseur en acteur, biedt een kritische blik op het onderzoek naar communistische activiteiten in de Verenigde Staten van de jaren vijftig. Clooney senior was fel gekant tegen de onderzoeken door de anticommunistische senator Joseph McCarthy en werkte als adviseur aan de film mee. Zoon George wil met zijn film over de zogenoemde 'red scare' ook de huidige politieke situatie in Amerika aan de orde stellen.

Na een carrière in de televisiejournalistiek probeerde Nick Clooney in 2004 voor de Democraten in het Amerikaanse Congres te komen. Ondanks de financiële steun van zijn zoon en van andere Hollywood-sterren lukte hem dat niet.

'Good night, and good luck' draait binnenkort in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen