Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikanen kiezen voor komische dramafilm

Shownieuws

'Madea's family reunion' is in zijn openingsweekeinde op de eerste plaats binnengekomen in de boxoffice. De film bracht ruim 25 miljoen euro in het laatje.

(Novum/AP) - De komische dramafilm 'Madea's family reunion' is in zijn openingsweekeinde op de eerste plaats binnengekomen in de Amerikaanse boxoffice, de lijst van films met de hoogste omzet. De film bracht ruim dertig miljoen dollar (ruim 25 miljoen euro) op. De film is daarmee het tweede succes voor productiemaatschappij Lions Gate Films en schrijver Tyler Perry, die in de film drie verschillende rollen voor zijn rekening neemt.

Precies een jaar geleden bracht Perry's 'Diary of a mad black woman' in zijn openingsweekeinde ruim achttien miljoen euro in het laatje. 'Madea's family reunion' vertelt het verhaal van een forse zwarte oma (Tyler Perry) die veel te veel hooi op haar vork neemt. Ze zorgt voor een weggelopen kind, lost liefdesproblemen op en organiseert een familiereünie. Terwijl de reünie nadert, worden geheimen onthuld en moet Madea haar best doen de vrede binnen de familie te bewaren.

Andere nieuwe films deden het minder goed. De animatiefilm 'Doogal' bracht niet meer dan drie miljoen euro op. Daarmee kwam de film met stemmen van onder anderen Whoopi Goldberg en Kylie Minogue binnen op een achtste plaats. De thriller 'Running scared', met Paul Walker in de hoofdrol, staat negende met een opbrengst van 2,6 miljoen euro.

Walker is ook te zien in 'Eight below', die vorige week binnenkwam op de eerste plaats. Deze week staat de film tweede met een opbrengst van ruim dertien miljoen euro. De derde plaats is voor 'The pink panther', goed voor 9,5 miljoen euro.

De Zuid-Afrikaanse film 'Tsotsi', die genomineerd is voor een Oscar voor beste buitenlandse film, beleefde een sterke opening. De film was te zien in zes bioscopen en leverde ruim 65 duizend euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen