Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Plagiaatzaak Dan Brown in Londen van start

Shownieuws

De aanklacht waarin auteur Dan Brown wordt beschuldigd van plagiaat wordt maandag voorgelegd aan een rechter van het hooggerechtshof in Londen.

De aanklacht waarin auteur Dan Brown wordt beschuldigd van plagiaat is maandag voorgelegd aan een rechter van het hooggerechtshof in Londen. De schrijvers van het boek 'Holy blood, holy grail' uit 1982, Michael Baigent en Richard Leigh, beweren dat Brown het centrale idee uit zijn bestseller 'The Da Vinci Code' heeft gestolen uit hun werk. Brown, Baigent en Leigh waren alledrie in de rechtzaal aanwezig.

Baigent en Leigh stellen in hun boek dat Jezus een relatie had met Maria Magdalena. Uit de relatie zou een kind zijn voortgekomen. Deze veronderstelling speelt een belangrijke rol in het boek van Brown, waarvan wereldwijd meer dan dertig miljoen exemplaren zijn verkocht.

Naar verwachting duurt het proces ongeveer twee weken. Later deze week verschijnt Brown zelf voor de rechter. Als Baigent en Leigh in het gelijk worden gesteld, hangt hem een miljoenenclaim boven het hoofd.

Regisseur Ron Howard verfilmde 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks en Audrey Tautou in de hoofdrollen. Vooralsnog staat de productie gepland als openingfilm van het filmfestival in Cannes op 17 mei.

Brown, die naar schatting bijna driehonderd miljoen euro heeft verdiend aan zijn succesvolle boeken, geeft toe dat de theorie over de bloedlijn ontleend is aan The Holy Blood. Hij zou de schurk in de Da Vinci Code niet voor niets Sir Leigh Teabing hebben genoemd, een anagram van de achternamen van de twee auteurs van het eerdere werk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen