Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lange Frans en Baas B op bevrijdingsfestivals

Shownieuws

Het rapduo Lange Frans en Baas B is een van de hoofdacts op de bevrijdingsfestivals van 5 mei. Ook zanger Brace en de band The Sheer zijn hoofdacts.

Het rapduo Lange Frans en Baas B is een van de hoofdacts op de bevrijdingsfestivals van 5 mei. Ook zanger Brace en de band The Sheer zijn hoofdacts op de festivals. Het thema van dit jaar is 'Vrijheid maak je met elkaar'. De bands werken onder meer samen met de hulporganisaties War Child, Mensen in Nood en Amnesty International.

Eerder deze maand zijn Lange Frans en Baas B genomineerd voor de Planet Edison Award, de publieksprijs van de Edisons. De rappers vragen tijdens de bevrijdingsfestivals aandacht voor mensenrechten. Brace stelt tijdens zijn optredens de verwerking van oorlogservaringen en de opbouw van vrede centraal. The Sheer legt de nadruk op democratie als voorwaarde voor vrede en vrijheid.

De artiesten dragen hun boodschap uit op het podium. Ze mogen zelf weten hoe ze dat invullen, laat de organisatie van de festivals maandag weten. Ook vindt in samenwerking met de hulporganisaties een actie met het publiek plaats. In het verleden ging onder meer een puzzel door het publiek en hielden toeschouwers een paspoort in hun hand voor mensen die geen paspoort kunnen krijgen. Het is nog niet bekend welke acties dit jaar worden gehouden.

In elke provincie staat op Bevrijdingsdag een podium. De muzikanten worden met een helikopter naar de verschillende festivals vervoerd. Op vorige bevrijdingsfestivals speelden onder anderen Marco Borsato, Van Dik Hout, Anouk en Kane.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen