Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amnesty prijst inzet U2 voor mensenrechten

Shownieuws

De Ierse rockband U2 heeft een prijs gekregen van Amnesty International voor zijn inzet voor mensenrechten. De band zet zijn naam en faam in voor mensenrechten.

(Novum/AP) - De Ierse rockband U2 heeft een prijs gekregen van Amnesty International voor zijn inzet voor mensenrechten. De band kreeg de award zondag in Chili uit handen van de nieuwe president Michelle Bachelet.

De mensenrechtenorganisatie geeft U2 de prijs, omdat de band 'al meer dan twintig jaar zijn muziek en bekendheid inzet om aandacht te vragen voor mensenrechten'. Een van de thema's van de huidige wereldtournee van U2 is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Leadzanger Bono nam de award zondag in ontvangst in een voetbalstadion in de Chileense hoofdstad Santiago, waar de band een concert gaf. Bachelet zei in haar toespraak dat U2 de wereld eraan herinnert dat niet alleen politici de wereld veranderen. "De wereld verandert door ons allemaal."

De prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt, is in 2003 in het leven geroepen en gaat naar mensen die zich hebben ingezet voor mensenrechten. De eerste winnaar was de voormalige president van Tsjechië, Václav Havel. In 2004 ging de prijs naar Mary Robinson, voormalig president van Ierland en Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen