Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikanen vinden amateurs leuker dan sterren

Shownieuws

Amateurs zijn in de VS populairder dan de sterren uit de muziekindustrie. Veel meer mensen keken naar American Idol dan naar de uitreiking van de Grammy's.

Amateurs zijn in Amerika populairder dan de grote sterren uit de muziekindustrie. De uitzending van American Idol trok woensdag bijna twee keer zoveel kijkers als de uitreiking van de Grammy Awards, die op hetzelfde moment werd uitgezonden.

Ruim 28 miljoen kijkers zagen American Idol. De uitreiking van de Grammy's werd op dat moment bekeken door ruim 15 miljoen mensen, meldt Nielsen Media Research. Na de uitzending van American Idol steeg het kijkcijfer van de Grammy's. De drieënhalf uur durende show trok uiteindelijk gemiddeld zeventien miljoen kijkers.

Tussen 20.00 uur en 21.00 uur plaatselijke tijd in Los Angeles, het uur waarin de shows direct tegenover elkaar werden uitgezonden, traden veel bekende artiesten op tijdens de Grammy-show. Optredens van onder anderen Madonna, John Legend, Coldplay en U2, in duet met Mary J. Blige, gingen aan het Idol-publiek voorbij.

Voormalig Idol-winnaar Kelly Clarkson won twee Grammy's. Ze kreeg de muziekprijzen in de categorieën 'beste popalbum' en 'beste vrouwelijke popact'. In haar dankwoord repte ze met geen woord over de talentenjacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen