Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Lama's genomineerd voor Gouden Roos

Shownieuws

Het BNN-programma De Lama's maakt kans op een Gouden Roos. De Rose d'Or is een Europese prijs voor amusementsprogramma's op televisie.

Het BNN-programma De Lama's maakt kans op een Gouden Roos in de categorie 'comedy'. De Gouden Roos (Rose d'Or) is een Europese prijs voor amusementsprogramma's op televisie. Het doel van de prijzen is het bevorderen van kwaliteit, originaliteit en creativiteit op televisie. De Gouden Rozen worden op 29 april uitgereikt tijdens een gala in het Zwitserse Luzern.

In De Lama's improviseren cabaretiers en stand-upcomedians aan de hand van suggesties van het publiek. Het vaste team bestaat uit Arie Koomen, Ruben van der Meer, Sara Kroos, Tijl Beckand en Ruben Nicolai.

Het televisieprogramma is gebaseerd op de Britse serie 'Whose line is it anyway'. De Amerikaanse versie, onder leiding van komiek Drew Carey, is eveneens een hit. Uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek blijkt dat ook het Nederlandse tv-publiek de serie waardeert. De aflevering van zaterdag en de herhaling op zondag zijn bij elkaar door meer dan zevenhonderdduizend mensen bekeken. De uitzending van dit weekeinde was de laatste aflevering van het seizoen. BNN heeft plannen voor een nieuwe serie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen