Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Producent 'Paradise now' vindt Amerika ruimdenkend

Shownieuws

Amerikanen blijken 'toch niet zo bekrompen te zijn als gedacht.' Dat zegt filmproducent Bero Beyer na de Oscarnominatie voor zijn project 'Paradise now'.

Amerikanen blijken 'toch niet zo bekrompen te zijn als gedacht.' Dat zegt filmproducent Bero Beyer woensdag in het Algemeen Dagblad na de Oscarnominatie voor zijn project 'Paradise now'. De Nederlandse productie van de Palestijn Hany Abu-Assad dingt mee in de categorie beste buitenlandse film als inzending van Palestina.

De Amerikaanse ruimdenkendheid blijkt niet alleen uit de nominaties en prijzen, maar ook uit het bioscoopbezoek, zegt Beyer. "Het publiek is oprecht geïnteresseerd en staat open voor een menselijk verhaal. Zelfs in Israël, waar we rotte tomaten hadden verwacht, kregen we erkenning."

'Paradise now' gaat over twee Palestijnse mannen die een zelfmoordaanslag willen plegen in Tel Aviv. Een van de activisten slaat op het laatste moment aan het twijfelen.

Eerder deze maand won het drama een Golden Globe in de categorie beste niet-Engelstalige film. De prijs geldt als graadmeter voor de Oscars. 'Paradise now' werd ook in Nederland bekroond. De film kreeg op het filmfestival in Utrecht een Gouden Kalf.

'Paradise now' is niet de eerste Nederlandse film die meedingt naar een Oscar. Eerdere winnaars zijn 'De aanslag' (1986) 'Antonia' (1995) en 'Karakter' (1997).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen