Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Engelse 'The office' wordt Franse 'Le bureau'

Shownieuws

De tv-serie 'The office' krijgt een Franse versie. De Engelse comedy over de perikelen op een saai kantoor is in de lente in Frankrijk als 'Le bureau' te zien.

(Novum/AP) - De tv-serie 'The office' krijgt een Franse versie. De Engelse comedy over de perikelen van ambtenaren op een saai kantoor is in de het voorjaar op de Franse zender Canal Plus als 'Le bureau' te zien. Dat heeft de Engelse omroep BBC donderdag bekendgemaakt.

De Franse versie van 'The office' zal weinig afwijken van de originele serie. De Franse productiemaatschappij heeft een kantoorpand in Villepinte, een bekend zakenpark in het noorden van Parijs, uitgezocht als filmlocatie. De opnames zijn inmiddels afgerond. De 53-jarige acteur François Berléand speelt de hoofdrol in 'Le bureau'. Voor de andere rollen heeft de producent onbekende acteurs uitgezochts.

Vorig jaar kocht de Amerikaanse zender NBC al de rechten van 'The office', maar de Engelse serie werd nog niet eerder in een andere taal uitgevoerd. De in Engeland razend populaire comedy sloeg ook in Amerika aan. De eerste aflevering in maart 2005 trok tien miljoen kijkers. 'The office' wordt in tachtig landen uitgezonden en is daarmee de best verkochte serie van de BBC. In Nederland brengt de Vara de serie op het scherm.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen