Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rowwen Hèze sluit jubileumjaar af

Shownieuws

De Limburgse band Rowwen Hèze sluit haar twintigjarig jubileum dit weekeinde af. De groep staat vrijdag en zaterdag in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

De Limburgse band Rowwen Hèze sluit haar twintigjarig jubileum dit weekeinde af met twee concerten. De groep staat vrijdag en zaterdag in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Het twintigjarig bestaan van de band is het afgelopen jaar uitbundig gevierd. De band verzorgde in thuisbasis America vier concerten. Daarnaast stonden de Limburgers voor de derde keer op Pinkpop en werd het eigen Rowwen Hèze bier gepresenteerd. Bovendien is een verzamelalbum uitgebracht. Fans konden via de website van de band kiezen welke nummers op deze plaat kwamen te staan. De cd heeft dezelfde naam als het verschenen jubileumboek, 'Kilomeaters'.

De titel 'Kilomeaters' heeft een bijzondere betekenis voor zanger Jack Poels. "Mijn zoon is 6", vertelt hij. "Toen hij 3 was, drukte hij tijd uit in kilometers. Hij vroeg dan hoeveel kilometers het nog duurde voordat hij jarig was. Toen het jubileum kwam moest ik heel erg aan die kilometers denken."

Na twintig jaar denkt de band nog niet aan stoppen. "We willen graag een nieuwe cd", zegt Poels. "We gaan nu nieuwe liedjes in de steigers zetten." De band wil verder concerten geven met lokale fanfares en harmonieën in Limburg en Noord-Brabant. "Gewoon op een plein op een mooie zondagmiddag. Met een mooie fanfare, mooie muziek, eten en drinken. Het goede leven, zal ik maar zeggen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen