Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grachtenfestival breidt uit naar IJ-oevers

Shownieuws

Het Grachtenfestival in Amsterdam wordt dit jaar uitgebreid naar de oevers van het IJ. Het festival kan daardoor meer bezoekers ontvangen en duurt langer.

Het Grachtenfestival in Amsterdam wordt dit jaar uitgebreid naar de oevers van het IJ. Het festival kan daardoor meer bezoekers ontvangen. Ook worden meer optredens gegeven en duurt het evenement langer. Het thema van dit jaar is 'Licht'.

Het festival is een jaarlijks terugkerend muziekevenement in Amsterdam. Daarbij worden verschillende concerten, voornamelijk klassiek, langs de grachten en op andere locaties gegeven. Solisten en ensembles stellen voor het festival concertprogramma's samen. Ook worden voorpremières gebracht van programma's die later in het seizoen worden uitgevoerd. Veel van de concerten zijn gratis toegankelijk.

Het Grachtenfestival duurde vorig jaar vijf dagen en trok een recordaantal van 49 duizend bezoekers. Dit jaar is het festival ingepland van 12 tot en met 20 augustus. Mogelijk begint het festival door de uitbreiding naar de IJ-oevers eerder. Het programma wordt in juni bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen