Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liefdesverhaal over grootouders wint prijs

Shownieuws

Met een romantische komedie over zijn grootouders heeft een student uit Amerika de wedstrijd van het CellFlix Festival gewonnen. De film duurt dertig seconden.

Een Amerikaanse student heeft met een romantische komedie over zijn grootouders de filmwedstrijd van het CellFlix Festival gewonnen. De film duurt dertig seconden en is volledig met een mobiele telefoon gemaakt.

De inzending 'Cheat' van Mike Potter gaat over een zondagochtend bij zijn grootouders. Zij lezen dan altijd samen de krant. Zijn opa leest de kop van een artikel voor en zijn oma raadt of de kop in de krant staat. Als ze het goed heeft, krijgt ze een kus. "Maar ik speel wel eens vals", bekent de opa. Filmmaker Rodrigo Bellott, een van de juryleden, beschreef 'Cheat' als 'liefdevol, effectief en besmettelijk'.

Het CellFlix Festival wordt georganiseerd door het Ithaca College in New York. Scholieren en studenten waren uitgenodigd een film in te sturen om kans te maken op de prijs van vijfduizend dollar (ongeveer vierduizend euro). Voorwaarde was dat de film met een mobiele telefoon is gemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen