Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Metallica komt in juni naar Gelredome in Arnhem

Shownieuws

Metallica geeft op 8 juni een concert in het Gelredome in Arnhem. Het concert maakt deel uit van de korte 'Escape from the studio'-tournee van de rockgroep.

Metallica geeft op 8 juni een concert in het Gelredome in Arnhem. Het concert maakt deel uit van de korte 'Escape from the studio'-tournee die de rockgroep begin juni in Europa afwerkt. Dat heeft Metallica donderdag bekendgemaakt.

In 1995 trok Metallica ook met een 'Escape from the studio'-tour door Europa. De band had dit jaar aanvankelijk uitgetrokken om nummers voor een nieuw album te schrijven en op te nemen. "Maar zelfs de beste plannen kunnen gewijzigd worden", meldt de band. "Toen ons gevraagd werd een paar optredens in Europa te doen, besloten we dat het een mooie kans was om deze zomer uit onze studio te ontsnappen en op de coolste popfestivals ter wereld rond te hangen."

Metallica speelt op 3 en 4 juni op Rock Am Ring in Duitsland en op 10 en 11 juni op het Download Festival in Engeland. De website van de band meldt dat er mogelijk nog meer concerten plaatsvinden in juni.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen