Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Paradise now' genomineerd voor Oscar

Shownieuws

De film 'Paradise now' is genomineerd voor een Oscar in de categorie 'beste buitenlandse film'. 'Brokeback mountain' maakt acht keer kans op een Academy Award.

De film 'Paradise now' is dinsdag genomineerd voor een Oscar in de categorie 'beste buitenlandse film'. De Nederlands-Palestijnse filmmaker Hany Abu-Assad kreeg eerder al een Golden Globe en een Gouden Kalf voor zijn film over twee Palestijnse mannen die een zelfmoordaanslag willen plegen.

De homo- en cowboyfilm 'Brokeback mountain' van regisseur Ang Lee is acht keer genomineerd voor een Academy Award, onder meer in de categorieën 'beste acteur', 'beste muziek' en 'beste film'. In die laatste categorie zijn verder 'Capote', 'Crash', 'Good night, and good luck' en 'Munich' genomineerd.

Acteur Heath Ledger maakt kans op een Oscar voor 'beste acteur' voor zijn rol in 'Brokeback mountain'. Hij neemt het op tegen Joaquin Phoenix ('Walk the line'), Philip Seymour Hoffman ('Capote'), Terrence Howard ('Hustle & flow') en David Strathairn ('Good night, and good luck').

In de categorie 'beste actrice' is Keira Knightley genomineerd voor haar rol in 'Pride & prejudice'. Andere kanshebbers zijn Judi Dench ('Mrs. Henderson presents'), Felicity Huffman ('Transamerica'), Charlize Theron ('North country') en Reese Witherspoon ('Walk the line').

De 78e Oscaruitreiking is op 5 maart. Gastheer is stand-up comedian Jon Stewart.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen