Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jamie Oliver zoekt weer werkloze jongeren

Shownieuws

Werkloze jongeren kunnen zich opnieuw opgeven voor de opleiding van Fifteen in Amsterdam. Het project is gebaseerd op het restaurant van de tv-kok Jamie Oliver.

Werkloze jongeren in Amsterdam kunnen zich opnieuw opgeven voor de koksopleiding van het restaurant Fifteen in Amsterdam. Het project is gebaseerd op Fifteen in Londen, dat is opgezet door tv-kok Jamie Oliver.

Ook Cornwall in Engeland krijgt een eigen Fifteen. Dit restaurant gaat waarschijnlijk in mei open. Later dit jaar wordt ook nog een Fifteen-restaurant in het Australische Melbourne geopend. Jamie Oliver heeft niet de dagelijkse leiding over de restaurants, maar is wel betrokken bij de projecten. Ook komt hij nog wel eens op bezoek bij Fifteen in Amsterdam.

Jongeren tussen de 16 en 24 jaar kunnen zich nu aanmelden via de website van de Stichting Kookdroom. Na een aantal selectieronden krijgen maximaal twintig kandidaten de kans in zestien maanden tijd een gekwalificeerde kok te worden. De opleiding begint in mei.

De eerste groep leerlingen heeft de koksopleiding in september vorig jaar voltooid. De eerste maanden van het project waren eind 2004 op televisie te volgen in de serie 'Jamie's kitchen Amsterdam' op Net 5. Veertien van de vijftien leerlingen hebben nu een betaalde baan in een restaurant. Een tweede groep is nu bezig met de opleiding in Fifteen.

Jamie Oliver heeft zich gestort op een nieuw goed doel. In Groot-Brittannië startte hij de campagne 'feed me better', die voor een betere kwaliteit van schoolmaaltijden moet zorgen. Na een handtekeningenactie trok de Britse regering 400 miljoen euro uit voor gezondere maaltijden. Jamie's verrichtingen zijn vanaf deze week op RTL 5 te volgen in de serie 'Jamie Oliver's school dinners'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen