Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Helwegen ziet zich als gezicht van vernieuwing

Shownieuws

Amsterdam huurt Marijke Helwegen in om vernieuwingsplannen voor Nieuw-West onder de aandacht te brengen. Helwegen ziet zichzelf als het gezicht van vernieuwing.

Amsterdam huurt Marijke Helwegen in om vernieuwingsplannen voor Nieuw-West onder de aandacht te brengen. Helwegen ziet zichzelf als het gezicht van vernieuwing. "En dan doel ik niet alleen op uiterlijk", zegt ze tegen Novum Nieuws. "Ik ben natuurlijk nog altijd een cosmetische vredesduif, maar ook een katalysator die mensen bij elkaar brengt voor vernieuwing, vooruitgang en tolerantie."

Nieuw-West is een gebied in het westen van de hoofdstad, waar een van de grootste stedelijke vernieuwingsoperaties van Europa plaatsvindt. De vernieuwing moet een groen en ruim woon- en werkgebied opleveren.

In de film 'Een nieuw gezicht', die maandag tijdens het WeStars Gala in Amsterdam in première ging, is te zien hoe Helwegen in Nieuw-West op zoek gaat naar een nieuwe manier van wonen, werken en recreëren. "Er wordt hier voor een gigantisch bedrag aan scholen, zwembaden, flats en sporthallen neergezet die allemaal even prachtig worden", zegt Helwegen. Ze sluit niet uit ooit zelf van 't Gooi naar Amsterdam te verhuizen. "Ik voelde me nu al ongelooflijk prettig in die buurt."

Helwegen, bekend als ambassadrice van de cosmetische chirurgie in Nederland, vertelt dat 'vernieuwing' voor dieren haar aan het hart gaat. "Mensen moeten accepteren dat dieren te sensitief en te slim zijn om mee te sollen." Dinsdag bezoekt ze het Hondendiner van stichting Proefdiervrij. BN'ers, onder wie Georgina Verbaan en Jort Kelder, laten daarmee zien dat ze voor proefdiervrij geproduceerd dierenvoedsel zijn.

Marijke heeft zelf drie katten. "Twee daarvan, een blinde en een manke, heb ik geadopteerd uit een asociaal gezin. Die zijn bij mij in de poezenhemel terechtgekomen."

Een verkorte versie van 'Een nieuw gezicht' is donderdag te zien op de Amsterdamse zender AT5.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen