Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The constant gardener' krijgt Engelse filmprijs

Shownieuws

De thriller 'The constant gardener' heeft bij de Evening Standard British Film Awards de prijs voor beste film gekregen. Ralph Fiennes was de beste acteur.

(Novum/AP) - De thriller 'The constant gardener' van regisseur Fernando Meirelles heeft maandag bij de Evening Standard British Film Awards de prijs voor beste film gekregen. De awardshow, een initiatief van de Engelse krant Evening Standard, eert bijzondere prestaties in de Engelse filmwereld.

'The constant gardener' vertelt het verhaal van een Engelse diplomaat in Kenia die op zoek gaat naar de moordenaar van zijn vrouw, die activiste was. Hij stuit daarbij op een complot binnen de Engelse overheid. Hoofdrolspeler Ralph Fiennes ontving de prijs voor beste acteur. Natasha Richardson won de prijs voor beste actrice voor haar rol in 'Asylum'.

'The constant gardener', naar een boek van John Le Carré, kreeg eerder deze maand tien nominaties voor de Bafta Awards, een andere belangrijke Engelse filmprijs. Deze worden 19 februari uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen