Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wu-Tang Clan klimt weer op het podium

Shownieuws

De Wu-Tang Clan is terug. Ruim een jaar nadat rapper O.D.B. overleed aan een overdosis zijn de andere leden van de hiphopgroep begonnen aan een nieuwe tour.

(Novum/AP) - De Wu-Tang Clan is terug. Ruim een jaar nadat rapper O.D.B. overleed aan een overdosis zijn de overgebleven leden van de hiphopformatie begonnen aan een nieuwe tour. Tijdens de East Coast Tour in de Verenigde Staten staat de groep voor het eerst op het podium sinds de dood van O.D.B. Een gedeelte van de opbrengst van de concerten gaat naar de familie van de overleden rapper.

O.D.B., ook bekend als Ol' Dirty Bastard, overleed in een platenstudio in New York in november 2004. Hij stierf een paar dagen voor zijn 36e verjaardag. "Het zal anders zijn dan voorheen", zegt groepslid GZA over de optredens. "Maar hij zal in ons hart zijn en in het hart van het publiek. Het zal een geweldig eerbetoon worden."

De Wu-Tang Clan bracht in de jaren negentig een revolutie teweeg in de hiphop-industrie, met rauwe teksten en een professionele aanpak. De groep scoorde hits als 'Shimmy shimmy ya' en 'Got your money'.

De Wu-Tang Clan is ook bezig met een nieuw album en met een documentaire. Voor deze documentaire wordt gebruik gemaakt van materiaal dat de afgelopen jaren is verzameld. GZA: "Ongepolijst en ongecensureerd. De meest intieme momenten zullen te zien zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen