Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Armin van Buuren heeft apparatuur niet nodig

Shownieuws

Beginnende dj's hoeven zich volgens Armin van Buuren niet arm te kopen aan allerlei dure apparatuur. "Het gaat om de kok, niet om de keuken", zegt de dj.

Beginnende dj's hoeven zich volgens Armin van Buuren niet arm te kopen aan allerlei dure apparatuur. "Het gaat om de kok, niet om de keuken", zegt de dj donderdag in Algemeen Dagblad. Van zijn eigen, uitgebreide, collectie apparaten gebruikt hij tien procent. Zaterdag staat de 29-jarige dj als topact op het festival Trance Energy in Utrecht.

Aanstormende trancetalenten moeten de tijd nemen om het vak onder de knie te krijgen, zegt Van Buuren. "Dat duurt minstens drie, vier jaar." De dj vliegt zelf de hele wereld over om op te treden, heeft een radioshow in 35 landen en stond in november in zijn eentje in een uitverkocht Ahoy'. Hij is ook producer. "Zelf muziek maken is het leukste wat er is. De ultieme uitlaatklep voor mijn creativiteit."

Het festival Trance Energy trekt ongeveer dertigduizend bezoekers. Er treden verschillende dj's op, waaronder Johan Gielen en Judge Jules.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen