Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prinses Laurentien in jury AKO-prijs

Shownieuws

De jury van de AKO-literatuurprijs 2006 staat onder voorzitterschap van prinses Laurentien. De prinses zet zich in voor 'de bevordering van geletterdheid'.

De jury van de AKO Literatuurprijs 2006 staat onder voorzitterschap van prinses Laurentien. De prinses zet zich nu enkele jaren in voor het bestrijden van analfabetisme en voor het bevorderen van het lezen van boeken.

De jury van de literatuurprijs bestaat verder voornamelijk uit literair recensenten. Voor de tweede keer maakt ook een 'bezeten lezer', die niet als recensent werkzaam is, deel uit van de jury. Dit jaar is dat Wim Sanders, die in maart vorig jaar winnaar werd van de literaire quiz in het NPS-televisieprogramma 'De avond van het boek'.

Met de AKO Literatuurprijs wordt een boek bekroond dat 'zich onderscheidt door de literaire kwaliteit van het proza'. De longlist wordt augustus bekendgemaakt, de shortlist in september. De prijsuitreiking vindt plaats in de laatste week van oktober. De winnaar ontvangt een cheque van vijftigduizend euro en een beeld van Eugène Peters. Vorig jaar ging de prijs naar Jan Siebelink voor zijn roman 'Knielen op een bed violen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen