Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aankondiging Guns N' Roses-reünie ingetrokken

Shownieuws

De Engelse popfotograaf Ross Halfin heeft een bericht van zijn website gehaald waarin hij een reünie van de originele leden van Guns N' Roses aankondigde.

De Engelse popfotograaf Ross Halfin heeft een bericht van zijn website gehaald waarin hij aankondigde dat Guns N' Roses in juni in de originele bezetting zou optreden op het Download Festival in Engeland. Dat meldt Yahoo Music. Onduidelijk is of de fotograaf is gedwongen het bericht te verwijderen.

Halfin is geen onbekende van Guns N' Roses. Hij heeft de rockgroep in het verleden regelmatig gefotografeerd. Foto's van hem zijn onder meer gebruikt voor covers van bekende muziekbladen als Mojo en Classic Rock. Ook is één van zijn foto's afgedrukt in het cd-boekje van het in 2004 verschenen 'Greatest hits'-album van de Amerikaanse rockgroep.

De fotograaf heeft het bericht op zijn website vervangen door een kort verhaaltje waarin hij zegt dit weekeinde teksten te moeten schrijven voor een artikel over Guns N' Roses, waarvoor hij foto's heeft gemaakt. "Het is een lastige opdracht. Je wilt de waarheid vertellen, maar niet op te veel ego's gaan staan", schrijft hij cryptisch.

Vorige maand zinspeelde zanger Axl Rose in het muziekblad Rolling Stone over een terugkeer van de originele bandleden. Hij doelde op een mogelijke reünie op een 'groot popfestival'. Rose is het enige originele bandlid dat nog in Guns N' Roses zit. Gitarist Slash en bassist Duff McKagan vertrokken tien jaar geleden met ruzie, terwijl gitarist Izzy Stradlin en drummer Steve Adler de band eerder de rug toekeerden.

Rose werkt sinds 1996 aan het nieuwe Guns N' Roses-album 'Chinese democracy', waarvan de releasedatum meerdere malen is uitgesteld. Inmiddels wordt betwijfeld of het album ooit zal verschijnen. Slash en McKagan startten in 2002 met Stone Temple Pilots-zanger Scott Weiland de band Velvet Revolver. In deze groep dook ook Matt Sorum op. Hij drumde begin jaren negentig bij Guns N' Roses op de 'Use your illusion'-albums.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen