Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Shirley Temple speelde mooiste rol als moeder

Shownieuws

De mooiste rol die actrice Shirley Temple Black ooit heeft gespeeld, is die van moeder. Dat zei het 77-jarige voormalig kindsterretje zondag bij de SAG Awards.

(Novum/AP) - De mooiste rol die actrice Shirley Temple Black ooit heeft gespeeld, is die van moeder, oma en echtgenote. Dat zei het 77-jarige voormalig kindsterretje zondag tijdens de uitreiking van de Screen Actors Guild (SAG) Awards, waar ze werd onderscheiden met een oeuvreprijs. "Er gaat niets boven echte liefde", zei Black.

Black brak als 3-jarig meisje door onder haar meisjesnaam Temple. Zingend en dansend speelde ze in meer dan veertig films, waaronder 'Curly top', 'Little Miss Marker' en 'The bachelor and the Bobby-Soxer'. Temple was zo populair, dat er poppen, mokken, hoeden en jurken van haar persoon werden gemaakt. Haar handelsmerk waren de goudblonde pijpenkrullen, waarvan ze er naar verluidt meer dan vijftig op haar hoofd had.

Op 21-jarige leeftijd stopte Black met acteren en werd ze actief in de politiek. Ze was onder meer de Amerikaanse ambassadrice in Ghana en Tsjecho-Slowakije. De overstap van actrice naar politica ziet ze als een logische. "Politici zijn ook acteurs. Als je van mensen houdt en assertief bent, kun je er een heel eind in komen."

De SAG Awards worden uitgereikt aan onder anderen acteurs en filmmakers, die op film- en televisiegebied een bijzondere prestatie hebben neergezet. Reese Witherspoon kreeg zondag de prijs voor beste actrice voor haar rol in 'Walk the line'. Philip Seymour Hoffman kreeg de prijs voor beste acteur, voor zijn rol in 'Capote'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen