Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnamen film over diamantroof binnenkort van start

Shownieuws

De opnamen van de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Dennis P.' beginnen in maart. P. wordt verdacht van de diefstal van twintig miljoen gulden aan diamanten.

Regisseur Pieter Kuijpers begint in maart met de opnamen van de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Dennis P.'. Sinds enkele maanden is de regisseur bezig met de voorbereiding op de tragikomische romantische misdaadfilm over een van de grootste diamantroven in de Nederlandse geschiedenis. Eerder regisseerde Kuijpers 'Van God los', 'Off screen' en 'De griezelbus'.

Dennis P. wordt ervan verdacht in 2001 voor twintig miljoen gulden (ruim negen miljoen euro) aan diamanten te hebben gestolen. Met een magnetrondoos gevuld met edelstenen zou hij op een dag de deur van zijn werkgever Gassan Diamonds in Amsterdam zijn uitgelopen. Een klopjacht volgde en P. werd in Mexico gearresteerd. In de film ligt de nadruk op zijn tragische achtergrond en de mogelijke aanleiding van de roof: met de opbrengst het hart veroveren van een prostituee.

Het script van de film is gebaseerd op het boek 'Aan de haal' van de journalisten Gijsbert Termaat en Tjerk de Vries, die de zaak op de voet volgden. De rol van Dennis is voor Edo Brunner, bekend uit 'Rozegeur & Wodka lime' en 'Ja zuster, nee zuster'. De prostituee Tiffany wordt gespeeld door Nadja Hüpscher. Zij was eerder te zien in 'Simon' en 'Rent a friend'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen