Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrolijke familiefilm verslaat vampiers in VS

Shownieuws

Bioscoopbezoekers in Amerika hebben dit weekeinde de familiefilm 'Big momma's house 2' verkozen boven de vampierfilm 'Underworld'.

(Novum/AP) - Bioscoopbezoekers in Amerika hebben dit weekeinde de familiefilm 'Big momma's house 2' verkozen boven de vampierfilm 'Underworld'. De familiefilm bracht in zijn openingsweekeinde 23 miljoen euro op. 'Underworld' opende vorige week met hetzelfde bedrag, maar bracht deze week 'slechts' negen miljoen euro in het laatje. Daarmee is de film van de eerste naar de derde plaats gezakt op de lijst van films met de hoogste omzetten.

Acteur Martin Lawrence keert in 'Big momma's house 2' terug als FBI-agent Malcom Turner, die zich vermomt als een vrouw met overgewicht. Hij gaat als oppas en schoonmaker werken in het huis van een verdachte. In 2000 kwam het eerste deel van de film uit. De film wordt op de lijst gevolgd door een andere nieuwe familiefilm, 'Nanny McPhee'. De film met Emma Thompson, over een oppas die magie gebruikt, bracht vorige week 11,6 miljoen euro op.

De vierde plaats in de Amerikaanse boxoffice is voor een derde nieuwe film; Disney's 'Annapolis'. De film bracht vorige week ruim zes miljoen euro op. De omzetten van 'Brokeback mountain' en 'Walk the line', die genomineerd zijn voor een Oscar, bleven ongeveer gelijk. 'Brokeback mountain' leverde dit weekeinde ruim vijf miljoen euro op en voor 'Walk the line' ging voor 2,4 miljoen euro aan kaartjes over de toonbank. Na het winnen van een Golden Globe vorige week brachten de films respectievelijk 35 en 77 procent meer op dan de week ervoor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen