Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Morrissey na 7 jaar weer in Nederland'

Shownieuws

Morrissey geeft op 10 april een concert in de HMH in Amsterdam. Een week voordat hij in Nederland speelt, komt zijn album 'Ringleader of the tormentors' uit.

Steven Patrick Morrissey komt naar Nederland. De voormalig zanger van The Smiths geeft 10 april een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dat meldt de website true-to-you.net. De laatste keer dat Morrissey in Nederland optrad was in 1999. Heineken Music Hall bevestigt noch ontkent de komst van de zanger.

Morrissey brak in 1983 door met The Smiths. Dankzij zijn teksten en de gitaarlijnen van Johnny Marr groeide de band in de jaren tachtig uit tot invloedrijke act. Albums als 'The Smiths' (1984) en 'The queen is dead' (1986) worden beschouwd als klassiekers in de popmuziek. Vlak nadat gitarist Johnny Marr de band in 1987 verliet, hield The Smiths op te bestaan.

Zanger Morrissey startte vervolgens een solocarrière. Na een rustige periode eind jaren negentig staat de zanger sinds twee jaar volop in de belangstelling. Van zijn laatste album 'You are the quarry' (2004) bereikten vier singles de toptien in Engeland.

Een week voordat de 46-jarige Engelsman in Nederland speelt, komt zijn nieuwe album 'Ringleader of the tormentors' uit. De eerste single 'You have killed me' is vanaf 27 maart verkrijgbaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen