Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daryl Hall bang door ziekte van Lyme

Shownieuws

Daryl Hall was 'enorm bang' toen hij in juni door de ziekte van Lyme werd getroffen. Dat zegt hij woensdag in het Amerikaanse tv-programma 'Inside edition'.

(Novum/AP) - Daryl Hall was 'enorm bang' toen hij in juni door de ziekte van Lyme werd getroffen. Dat zegt hij woensdag in het tv-programma 'Inside edition' van de Amerikaanse omroep CBS. De 56-jarige zanger van het duo Hall & Oates werd midden in een concert in het Amerikaanse Phoenix geveld door symptomen van de ziekte.

Hall zegt dat het voelde alsof zijn lichaam werd uitgeschakeld toen hij het nummer 'Used to be my girl' aan het zingen was. "Ik viel flauw, moest overgeven en kon gewoon niet meer op mijn benen staan. Het leek alsof ik helemaal doordraaide." Hall had drie dagen eerder tijdens een concert in San Diego last gekregen van koorts, maar dacht toen een griepje onder de leden te hebben.

De zanger meldde zich pas twee weken nadat hij was flauwgevallen bij een ziekenhuis in New York, waar bij hem de ziekte van Lyme vastgesteld. "Ik was aanvankelijk opgelucht, omdat ik wist wat er met me aan de hand was", zegt hij. "Maar toen ik me verdiepte in wat dit precies voor aandoening is, werd ik banger en banger."

Hall was na een antibioticakuur van een maand weer de oude. Hij maakt zich sindsdien sterk voor meer aandacht voor de ziekte van Lyme. Deze wordt door een tekenbeet veroorzaakt. De ziekte kan hartproblemen en zelfs de dood tot gevolg hebben.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen